Variacions del preu de l’energia

La principal causa de les fluctuacions de preu de l’energia és que el preu del gas està experimentat fortes pujades, i el seu ús és primordial per a la producció d’energia en les denominades centrals de cicle combinat. Així que, qualsevol impacte en el preu del gas té la seua repercussió immediata en el preu de la llum.

 

Durant el mes de juliol, el gas ha tingut el major preu de la història i s’ha batut el rècord d’energia elèctrica generada mitjançant gas (29% del total en cicles combinats).

 

El govern ha decidit limitar el preu del gas, però generant un nou cost normatiu denominat “Tope preu del gas”, però aquesta mesura ha sigut insuficient, i ha provocat que la factura s’haja encarit per haver de suportar l’usuari final el cost d’aquesta nova mesura.

 

La cooperativa aquest nou concepte normatiu el té inclòs en el preu final de l’energia.

 

La compensació del gas en el mercat elèctric ha penalitzat especialment l’horari vall.

 

El passat 1 de juny de 2021, va entrar en vigor a Espanya un nou format de factura elèctrica. En ell, es distingeixen tres períodes de facturació amb preus clarament diferenciats al llarg de cada dia.

 

Des d’aquell moment hauria d’haver unes hores vall amb un preu especialment baix a les nits, unes hores planes amb preu intermedi, i després una sèrie d’hores punta on l’electricitat seria més cara. A aquests períodes amb diferents preus se’ls coneix com a trams horaris.

 

Amb el gran desgavell que portem patint en el mercat, aquests trams estan deixant de ser coherents, ja que el preu de les hores en què la llum hauria d’estar més barata no deixa de pujar.

 

Per tant, els trams horaris s’han desvirtuat totalment. Des de la Cooperativa estarem atents a aquesta situació, i en el cas de persistir, haurem de plantejar-nos una modificació en l’estructura tarifària que ara mateix estem oferint a tots els abonats.

 

Insistim a recomanar a tots els socis que reduïsquen els consums en la mesura que siga possible, també en les hores “verdes”, és a dir les nocturnes i els caps de setmana.

Comments are closed.