Assamblea informativa març 2022

Estimats socis/ies

Tal com els informem en circulars anteriors, el mercat de l’electricitat es troba en una situació excepcional. Però, a pesar que ja els hem advertit en nombroses circulars que mentre durara aquesta situació d’incertesa i inestabilitat, els preus de venda s’analitzarien mensualment, i s’adaptarien a l’actualitat vigent a cada moment. Creiem necessari comunicar-los que, en els últims temps, s’ha produït un gir dràstic en la comparativa entre els preus oferits per les grans comercialitzadores elèctriques enfront dels preus oferits per la Cooperativa, de manera que les grans empreses estan oferint preus més baixos que la nostra Cooperativa, al contrari del que ha succeït històricament.

Aquestes grans comercialitzadores pertanyen als mateixos grups que les empreses productores d’energia elèctrica, de manera que realitzen la compravenda d’electricitat entre empreses del mateix grup a través de contractes bilaterals, sense haver de patir el gran impacte d’increment de preus que hi ha hui en el mercat, ja que a penes han d’acudir a ell. Mentrestant, les xicotetes comercialitzadores com és la nostra Cooperativa, que comprem en el mercat elèctric l’energia, hem patit aquest increment gran de despeses.  

Si ja de per si l’increment d’aquests últims mesos ha sigut greu, aquest principi de mes l’augment ja resulta devastador, havent arribat el 8 de març de 2022 un màxim històric de 544,98 €/MWh. Encara que en les pròximes dates el govern pensa realitzar alguna actuació per a reduir aquestes despeses, des de la Cooperativa no podem assegurar quan podrem tornar a oferir preus per davall de totes les companyies.

Per a poder informar-los amb major detall de la greu situació en la qual es troba la Cooperativa, i per a poder atendre de manera directa tots els seus suggeriments i preguntes, en una acció coordinada amb totes les cooperatives sòcies de la Federació de Cooperatives Elèctriques de la C.V., es convoca assemblea informativa, que se celebrarà el pròxim dimecres 23 de març a les 18:00 hores en el saló d’actes de l’Ajuntament, en Plaza Major, 1 (46133) Meliana.

Des de la Cooperativa, desitgem que les condicions del mercat elèctric tornen al seu llit normal al més prompte possible, i ens permeta oferir preus estables i competitius. I lamentem no poder oferir-los els preus tan favorables que històricament hem aplicat.

I, finalment, els tornem a recordar que el seu contracte no té cap mena de penalització en cas que desitgen canviar de comercialitzadora.

 

En Meliana, a 10 de març de 2022

El Consell Rector

Comments are closed.